CAS-Challenge and Mikaelas sketch

Hello there!
Mikaela has made a sketch for us in Stämpelkällans blogg. It's a sketch just perfect for CAS-projects so I join a challenge as well =)
The words are about friendship and says: "Friends are the ones that know the song in your heart and sing it to you when you've forgotten the words." I like this text a lot!!!
 
Challenge:
CAS-ual Fridays 87: Use markers in your Clean And Simple Creation. I used my markers and made a sun because my friends make the sun shine even when it's raining <3
 
 
 

Anna fyller 18!

Fort går tiden och det är dax för ytterligare en kusin att bli myndig. Den här gången har jag gjort ett kort lite mer i vintagestil o med det deltar jag i inte mindre än fyra utmaningar. Så det blir till att skriva på engelska också =)
Materialet hittar du hos En Liten Butik! Värt att skutta över o kolla för Lotta håller på att fylla butiken med en massa härliga nyheter!
 
This card is for Anna, my kids cousin. She is celebrating her 18th birthday and we will visit with presents and singin' (at least that's what we call it =) next weekend.
 
I'm entering the card in the following challenges:
Sketch and stash, challenge 105: a sketch and vintage-theme + the dog is new stash used for the first time
Artisticinspirationcrafts, Challenge 25: More than one fold/Anything goes
Everybody-art-challenge, Challenge 220: 3 Papiere / 3 Blumen / 3 Stanzteile
Cinspirationsblog, challenge 198: Anything goes + an option of flowers
 
Now some pictures:
 
 
 
 
 
I had to think for a while before I figured out wich type of closing-mechanism to use. First i tried magnetic tape but it wasn't strong enough. I also thought about some kind of lace to tie it togehter but the space wasn't enough for that... But this one I like and I will use it again I'm sure!
 
Enjoy the weekend! // Monica
 
 
 

Januariutmaning hos ELB -häng på vettjá!

Denna månaden vill Marja att vi ska inspireras av ett foto från hennes kök. Utmaningen håller på fram till den 31 januari så visst hinner du!
 
Här kommer bilden, en massa möjligheter att inspireras. Mer info om utmaningen hittar du HÄR!
 
 
Jag har gjort ett kort o fångat in glitter, färger och gjort om rådjuret till en ren =) Lite virkning blev det också.
Det är öppet att skapa vad man vill så länge du inspireras av bilden, men nu är det ju just kort jag gör mest så det fick det bli.
 
 
Stjärnorna är gjorda med hjälp av en mask o infärgad Gesso. MezzaNotte/Katja inspirerade mej att ta ett varv om lekplatsen på hundpromenaden: sand blandades i gesso-färgen för att få en kul struktur!
 
 
Nu ser jag fram emot att få se många utmaningsdeltagare bland er pysselvänner!!! =)
 
Kram på er o pyssla lugnt!! // Monica
 

Ett dragspelskort till!

Denna gången blir det ett alla-hjärtans-dags-kort till en vän. Kära maken behöver ju inte få alla =)
Stämplarna hittar du hos Stämpelkällan.
 
 
 
 
 
Visst är det en härlig text?!!

Fira med en blomma!

När jag satt o pillrade isär ett papperssnöre så fick jag en idé.....Det blev ett blomkort med en av Bildmålarnas fina texter.
När jag ändå är i farten passar jag på att delta i Bildmålarnas januariutmaning: Anything goes.
 
Allt material hittar du hos En Liten Butik.
 
 
Washitape under de fina träbokstäverna från Artemio och lite härligt Gessokladd runt kanterna blev det också! Grattiscirkeln är upphöjd med hjälp av två cirklar från en pizzakartong =) Finurligt om jag får säja det själv!

Gummiapan har en skissutmaning! -Det finns två skisser

Det här var ju kul o nu kommer det som egentligen är den första skissen, men för mej blev det skiss nr 2 =) Denna gången har jag vridit skissen ett kvarts varv och flyttat lite på texten. Men visst syns det att skissen är utgångspunkten för kortet?!
Även denna gång är stämplarna från Gummiapan: knappen är ju samma som förra kortet, vimplarna har tillkommit.
 
Först kommer skissen:
 
Så här blev mitt kort:
 
Visst är det så att det gäller att inte glömma njuta av stunden fast tiden springer? Lättare sagt än gjort ibland...
 
Att få en stunds pysseltid då o då är njutning för mej!! Och jag hann ju den andra skissen också -deadline är kl 21.00 ikväll =)

Gummiapan har en skissutmaning!

Skisser är alltid kul att jobba efter o det var en stund sedan jag använde de fina stämplarna från Gummiapan. Bara att sätta igång alltså!
 
Så här ser skissen ut:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer mitt kort:
 
Alla motiven kommer från Gummiapan: robot, knapp o text.
Knapparna sitter på 3D-kuddar o hela den grönprickiga panelen är också upphöjd.
 
Här var jag riktigt finurlig om jag får säja det själv =) Det småprickiga pappret är tunt o skulle bli rätt instabilt om jag använt 3D-kuddar på en så stor yta. Jag har använt två lager pizzakartong istället! Har sina poänger att ha pysselplats i köket nära återvinningen. Är ju inte första gången jag fiskat upp nåt därifrån =)
 
Glada hälsningar, Monica

Gó som en liten ko!

Japps, ungefär sådär lyder texten till Saras kort o visst är 6-åringar urcharmiga men också rätt envisa...=)
Kortet är en tolkning av Madame Inks skiss som hon visar i Stämpelkällans blogg idag. Är du nyfiken på fler sätt att använda skissen så skutta över HIT o kolla in mina DT-kollegors fina alster!
 
I also enter this card in The ABC-challenge: E for Embossing. The text under the cow is embossed with pink powder. It says something like "If you were a flower and I was a cow I would eat you since you're so sweet" In Swedish it's a rhyme...=)
 
 
 

Skissutmaning hos StampARTic

Jag hittade en kul skiss som fick igång tankarna på mej. I vanlig ordning lever motiv o papper sitt eget liv så inte ser det ut som jag tänkte direkt. Men det är ju det som är spännande! Själva processen förändrar ursprungstanken. Så den här gången blev ett planerat målat motiv en distressruta istället =)
 
Här har du skissen Maissi har gjort:
StampARTic hittar du HÄR!
Den tatuerade kvinnan finns ibland Stämpelkällans prissänkta motiv, fynda är härligt!
 
 
 

Ett dragspelskort

Detta är en ruskigt kul o enkel vikning som går att göra precis så lång man vill! I Youtube-videon visas hur man gör en ask att lägga kortet i men den hoppade jag över =)
Kortet visas i En Liten Butiks blogg idag så är du nyfiken på materiallista så hoppa över dit!
 
 
Hopvikt är kortet 7,5*7,5cm, alltså 3". Varje del viks av ett 15*15-papper. Kanten på doilisen har jag glitterembossat. Blev rätt bra tycker jag!
Syns inte så väl men rosen är en sån där stor rhinestone. Inget jag är så van att använda men jättefin tycker jag så Lotta på ELB har skapat mej en ny vana där =)
 
 
 
 
Plats för en liten hälsning finns på baksidan. Nu är det bara att hoppas att min moster inte är här o kikar men det tror jag inte hon brukar!
 
 Här finns Youtube-videon jag kollade:
Dragspelskort
 
Glada ledighetshälsningar, Monica
 

RSS 2.0