June Free Stamp of the Month Challenge

At Delightful inspiration I've joined an ongoing  monthly challenge. You can join whenever you wish by buying the Stamp of the Month. After that you just have to join the Challenge to recieve next months' digistamp. Splendid, isn't it?!
 
This time I also join the Sketch of the Week, no 24, which look like this:
 
This is how my card looks, as you can see I turned the sketch around a bit:
 
 
 
 
Enjoy your weekend,
Monica
 
 
 

Fram till söndag den 30e har du på dej att embossa till ELBs juniutmaning!

Precis så är det!
Embossa är kul o det finns flera varianter, både torrembossing o en massa olika pulver, så på`t bara =) Utmaningen håller på till den 30e så visst hinner du!
 
Två kort har jag gjort som lite inspiraton, ännu mer hittar du i ELBs blogg, Mezzanotte t ex är finurlig när det gäller att använda olika flakes o pulver. Bara att skutta över o inspireras!
 
Lite sommarfika är väl aldrig fel?! Det snygga blå chevronmönstrade pappret har en av DT-tjejerna hos ELB designat, Ami. Baksidan är randigt i rosa, gult o grönt, också superfint.
 
Torrembossad bakgrund med en liten Bildmålar-kille på glossad gren. Hjärtat fick sig också en sväng av lacket. Jag har målat med Copics, men tänker nu när jag ser att jag behöver testa mörkare skuggning nästa gång. Lite väl små kontraster blev det.
 
Charm i form av kaffepanna, kaffe är ju aldrig någonsin fel om du frågar mej, inbiten kaffetant som jag är =) Kul när man hittar bakgrundspapper med små detaljer som kan få synas tycker jag. Mest använder jag 6*6-block för de är oftast mer småmönstrade än de stora arken.
 
En Magnoliatjej med glad ballong kommer här! Detta kortet fick sig en vända både med torrembossing, pulver o flakes.
 
Många prickar blev det! En kul teknik tycker jag både att pricka skuggor o att skapa flerfärgad ram men det tar en stund!
 
Här har jag blandat två sorters flakes med embossingpulver. Lite trixigt är det för man måste värma försiktigt underifrån för att de inte ska sticka iväg! Dessutom smälter inte flaksen fast på egen hand utan fastnar när embossingpulvret smälter. Mer tålamod alltså, men kul effekt!
 
Vanlig hederlig pulverembossing med silverglittrande pulver är ju aldrig fel! Här satte jag en Post-It-cirkel över mitten på doilyn för att inte få pulver mer än på spetskanten. Varför göra det enkelt när man kan krångla till det?!
 
Glada sommarhälsningar, Monica
 
 
 

Sneak Peek från Sans nya release!

Hej där!
Långt mellan inläggen här, men ibland kommer livet liksom emellan lite...att ha mycket att göra ska man ju inte muttra över så då gör jag inte det! =)
 
San är på gång att släppa fler finfina digisar och denna veckan kan man få lite tjuvkik på vad som komma skall....Finfina grejer som alltid när San är i farten!
Motivet som tillhör nya releasen är tagen på mitt kort. Den är utan text men här har jag kombinerat den med en text från Sans "Big BangTheory quotes". Finurligt med digisar att kunna fixa storlek o kombinera lite hur som helst. Muffinsen hittar du också i Sans webshop ;-)
 
Så skutta över lite då och då under veckan om du vill se fler!
 
 
 

Studentkort till en nybakad kock!

Faktiskt det enda studentkortet jag gjort i år!
En av mina kollegors son är nu fullfjädrad kock -lycka =) Kan ju hoppas han skämmer bort sina föräldrar då och då.
 
 
 
 

RSS 2.0