Till Björg

Svärfars syster fyller jämt o vad passar då bättre än en smarrig bakelse =)
Jag provade en för mej ny variant på kortvikning som jag hittade hos Cornelia. Fin tycker jag så det får bli fler varianter på den.
Min nya "bakside-stämpel" från Delfintryck.


Kolla in detta!!!!!!

San, tjejen som har ritat flera av Stämpelkällans motiv ni vet, har skapat en hel gäng nya motiv till sin Digi-shop!!! De är urfina o hamnar snabbt på min lista över saker jag inte klarar mej utan =) =)

Denna gången är det lite mer vuxna figurer, jättefina utan att vara sådär "ulligulliga" som det blir ibland, nästan som barn i vuxenkroppar ni vet.
Motiven släpps idag och eftersom det är fredag dessutom bjussar hon på en freebie också!

Nyfikna?
Här kommer de:

Jag har flera favoriter: tjejen på killens rygg, fåtöljmotivet, tjejen med tårtan....ja, typ allihop!!!

Men skutta nu över till San o kolla mer! O glöm inte hämta freebien, för den finns bara tillgänglig två veckor!!

Kram, Monica


Sommarutmaning hos Molly!

Japps, hos Mollys scrapbooking finns hela fem utmaningar att greja med. Jag har fixat till ett kort till den första av dem där uppdraget är att tänka runt o gult (som en undulat =)


Gillar du motivet? Om du skuttar över till Stämpelkällans blogg och lämnar en kommentar innan söndag har du chans att vinna stämpeln!
Och du, när du ändå är där: hela juli har du på dej att söka om du är sugen på en av de 6 gästDT-platserna!! Än är det lite tid kvar =)

Hugo har fyllt tre år!

Hugo är det yngsta av mina fadderbarn och i lördags fyllde han tre!
Vi blev bjudna på smarriga grillspett o tårta förstås. Hugo var ruskigt nöjd med den om såg ut som en traktor! Bor man på landet o har en pappa med en massa maskiner är de inte svårt att räkna ut vad som intresserar denna lilla kille =)
På kortet hamnade en nalle. Det hade nog varit bättre med en traktor eller lastbil när jag tänker efter...

den goa nallen heter Ludde o finns hos Stämpelkällan. Här har jag klippt ut honom o satt honom på 3D-kuddar. Min senaste favoritblomma fick också vara med! Jag valde att inte ha alltför mycket dekorationer för 3-åringar "läser" en del med händerna =)


Här kommer den goa nallen igen! Jag har färglagt med Copics o förstärkt ögonen med en gel-penna. Alfat är Moxie Skinni Mini: perfekt storlek för kort!


Presentlåda

Det finns mallar till hur många sorters lådor som helst på nätet! Jag föll pladask för den som ser ut som en tårtbit och valde en variant som är öppningsbar på kortsidan.
I lådan hamnade ett armband som dottern fick på sin födelsedag.


På kortsidan stansade jag ut pappersremsor som jag en skrynklade ihop o tejpade i lager. Det var så nära grädde jag kom! Själva stängningsfunktionen fixade jag med magnettejp. Det funkar tillräckligt bra, men magnetfunktionen är inte speciellt stark.

Ovanifrån ser det ut så här. Jag muttrade lite över just ovansidan innan jag blev nöjd... Jag var ju inte helt otippat ute i sista stund dessutom! Lite oväntat ryckte då maken in och föreslog både blomma o rosett =) Detta är ju inte direkt hans intresseområde om jag uttrycker mej snällt!
Blomman har jag gjort själv, har snöat in en del på just blomtillverkning det senaste.

Här kommer blomman igen. Just denna varianten är min favorit för tillfället. Jag gillar både formen o spretigheten! Bladen fixar jag till med Nellie Snellen-stansar som både stansar o embossar. Detta är exempek på såna där stansar man inte kan leva utan =)

Kan rapportera att på kalaset serverades riktig tårta också: min mamma hade gjort två enorma o fantastiskt goda smultrontårtor!!

Kalorifri tårta!

I går hade vi tema bakelse i Stämpelkällans blogg. Jag passade på att göra ett sånt där Easel-kort med tårta o ljus som jag sett lite överallt. Kul var det så det lär bli fler!

Här är kortet stängt, knyts ihop med en rosett. Mitt fina rosett-tejp fick också vara med!

Nu ser man att det är ett Easel-kort! Jga valde att bara ha ett ljus i min tårta så jag fäste det med en bandögla. Har man fler ljus gör man en liten låda för dem o fäster den med tejp eller nåt istället.

 

Ljuset på plats men lite snett ser jag =)

 

Närbild på den goa älvan! Både hon och texten kommer från Stämpelkällan. Tycker det blir så fint att lägga krackelerande lack o glitter på vingarna.

 

Om du nu blir sugen på fler bakelser så kan du skutta över till Stämpelkällans blogg! Där finns både muffins o tårtbit med plats för en liten present dessutom =)

Har du förresten sett att Stämpelkällan söker en hel gäng nya gästdesigners??!

 

Sommarhälsningar, Monica


Vilket fantastiskt kakfat!!!!

Nina heter en fantastiskt kreativ tjej som har gjort detta härliga kakfat.
För att få lite fler följare på sin nya blogg lottar hon ut detta underbara fat, dragning nu på söndag (3/7). Klicka på bilden för att hitta till Ninas blogg!
Jag kommer åtminstone att hålla mina tummar o tår!!! =)

Soliga semesterkramar, Monica

Du kan vinna söta Ullis!

Hej där i solen!! (fast idg är det faktiskt mulet hos oss...)

Denna veckan lottar vi ut "Ullis med rosett" i Stämpelkällans blogg. Ett kul motiv tycker jag för det finns många möjligheter att leka med ord kring "får" och "bä".
Här kommer mitt inspirationskort:

 

För att vara med i utlottningen behöver du skutta över till Stämpelkällans blogg och lämna en kommentar. Då kan du dessutom se vad de andra gjort för kul med Ullis!

Dragningen är redan nu på söndag =)

Kram, Monica

RSS 2.0