Vem vet, tredje gången gillt?!

Hej där!
KaBoks septemberutmaning har jag ju skrivit om två ggr och visat mina varianter på jul utan traditionellt rött och grönt. Då man får lov att delta med tre bidrag och jag nu gillar det här med lite udda julkortsfärger så kommer här mitt sista bidrag:
Kortet har jag gjort till två utmaningar, dels den som KaBoks har och dels en julkortsutmaning på fb där man skulle uppfylla vissa kriterier:
platt kort, band eller spets, minst två mönsterpapper, minst ett djur, en snöflinga och ett hjärta.
 
I vanlig ordning så har jag färglagt med Copicspennor. Bakgrund är skapad med distressdyna och infärgningsverktyg. De små djuren kommer från lawn Fawn.
 
Kram, kram!
 

Sista korten för En Liten Butik

Hej där!
Nu kommer den sista uppdateringen från En Liten Butik, dvs de kort jag inte lagt in i den här bloggen. Känns bra för hur man än vänder det så är det kul att ha alla korten samlade på ett ställe. Kort ges ju bort och det är lätt att glömma vad man gjort tidigare.
Så här kommer nu sista svängen, inte lika många kort då vi alla visste att ELB skulle upphöra i Lottas regi. Det var mest att pusha för den pågående urtförsäljningen då. Den 7 maj slog Lotta igen sin finfina e-butik.
Hela 165 blogginlägg gjorde jag för En Liten Butik från oktober 2012 till mars 2017.
 
November 2016:
 
 
December 2016:
 
 
 
 
Januari 2017;
 
 
Februari 2017:
 
 
 
 
Kram har jag stansat ut en sådär fem ggr och sen lilmmat ihop för att få höjd.
 
Mars 2017:
Lite kul kopplat till det sista kortet: texten, Låt din vardag glittra, är mitt inlämnade förslag som en butik valde att göra stämpel av!
 
 
Glada hälsningar,
Monica

Ett utmaningskort till!

Hej där!
Jag har ju redan gjort ett kort till KaBoks septemberutmaning: julkort i otraditionella färger. Men det där var ju en så kul idé, det ger verkligen alla möjligheter att leka lite extra =) Så ett kort till blir det, man har faktiskt möjlighet att delta med tre bidrag.
God Jul är en stans från Gummiapan och granen är en Magnoliastans har jag för mej. Får se om nån protesterar...
Det här kortet växte fram lite i taget. Jag startade med en idé att göra färgfläckar med Distressoxiderna och sen stämpla samma motiv i svart i varje cirkel.
Sen var planen att skvätta vatten och färg, men vatten vågade jag inte då den svarta dyna jag använt är vattenlöslig. Det var nu rätt mycket vitt mellan mina prickar, det hade jag inte tänkt mej... Brun färg genom en textstencil fick bli lösningen.
 
För att få lite mer liv i det hela och bryta av regelbundenheten ströade jag ut embossingenamel i några kanter. Pulvret är härligt grovkornigt med gröna och guldiga inslag, här gäller det att värma försiktigt underifrån!
 
Både texten och den ena granen har fått linjemarkering för att komma mer i fokus. Granen i wellpapp har jag monterat med hjälp av 3D-tejp.
 
Härligt att ha kommit igång med julkorten, nu gäller det bara att hänga i =) Har du startat än?
Glada hälsningar,
Monica
 

Födelsedagar och atc

Hej där!
Vilket galet ombytligt väder, liksom extra allt: från sommarvarm sol till hagel regn o åska.... Gäller att hänga med i svängarna!
Jag passar på att visa några födelsedagskort, det första är egentligen en pigga på dej-hälsning:
Dr Ninas goa vovve får stå för kramutdelning! Textdiesen kommer från Gummiapan. Dessutom fick jag använt en av de där stora blommorna jag köpt nån gång för länge sen... Tanken var faktiskt att ha dem till ett ramkort och det funkade ju fint. Jag fick förstås fästa den med hjälp av limpistol.
 
Nästa kort är i alla fall till en födelsedagsfirare, en vovve till blev det, från Penny Black den här gången:
Samma bakgrund på den här: stencil och DistressOxide. 
 
Den lille slipsvovven fick vara gäst på fyra atc-kort också:
Ibland får man improvisera lite när det är flera enheter involverade! Bilden fanns i mobilen så jag tog helt enkelt en skärmdump från mitt instagramkonto =) Vill du kolla in mina bilder där också så hittar du mej under "monicaminsann"
 
Glada lördagshälsningar!
 
 

En kul julkortsutmaning!

Hej där!
Jodå, även om det fortfarande är sensommar så är det faktiskt dax att börja klura på det där med julkort.... I alla fall om man som jag gillar att göra olika kort och dessutom ganska ofta låter korten få ta sin lilla tid att göra. Fast det brukar bli körigt ändå framåt december, jag tror det lite hör till =)
 
Hos en norsk e-butik, Kaboks, hittade jag en kul julkortsutmaning, perfekt för att komma igång! uppdraget är att göra kort i otraditionella färger, dvs inte rött och grönt.
Jag bestämde mej för att starta med en embossad text i fokus och det klart ojuligaste pulvret jag har åkte fram: illrosa!
Själva kortupplägget är traditionellt och enkelt, ett enlagerskort.
 
Här kommer en närbild, den rosa texten är embossad och grantexten har jag maskat in.
 
Jag har alltså stämplat den rosa texten på post-it-papper, klippt ut och täckt texten för att sedan stämpla min bruna grantext över alltihop. Eftersom den embossade rosa texten blir lite upphöjd är det ruskigt finurligt att använda ett stämpelverktyg. Då kan man lätt stämpla om och om igen på exakt samma ställe för att få ett tydligt tryck.
 
Glada hälsningar,
Monica

Fler atc-kort, är ju så ruskigt kul!

Hej där!
Här kommer en gäng atc-kort till bytesgruppen på fb. Det lilla formatet är ju så ruskigt kul att jobba med!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en fin vecka, hos oss har det lovats regn så det verkar vara pysselväder på gång =)
Kram,
Monica
 

Fortsatt uppdatering från ELB...

Japps, mer påfyllning från En Liten Butiks blogg för att täcka in mitt blogguppehåll. Vi har nu kommit till maj 2016.... Många bilder blir det!
 
En Liten Butik, maj 2016:
 
 
 
 
 
En Liten Butik, juni 2016:
 
 
 
 
 
 
En Liten Butik, juli 2016:
 
 
 
 
 
 
 
En Liten Butik, augusti 2016:
 
 
 
 
 
 
En Liten Butik, september 2016:
 
 
 
 
 
En Liten Butik, oktober 2016:
 
 
 
 
 
 
 
Fortsättning följer.... Men en annan dag!
Kram,
MOnica =)

RSS 2.0