40 årig Öis-fantast

Ett kort till en kille som fyller 40 år idag: han är ö-bo och Öisfantast.

Önskemålet var fickor att stoppa presentkort i. Jag hittade en tutorial på Splitcoast Stampers: doubble pocket card. Blev snygga fickor men formatet blev då inte min favvo, dvs 15*15.Musselskalen är färglagda med MCP-teknik och nätet är från affären: innehöll citroner =)

Det kommer att bli nån slags grattis-hälsning på insidan.

The Greeting Farm dag 4

Dagens tillskott till The Greeting Farm-familjen är Prins Ian.

Eftersom en sagornas prins behöver ett svärd och nåt att tämja för att vinna sessornas gunst fick jag fixa till det...=)

Så här blev det:Blommorna är punchade från en boksida, chalkade, limmade och sprayade med Perfect Pearl. (och krävde en del tålamod kan tilläggas...)

Denna utmaning var tänkt att hålla på en dag till och innefatta ytterligare två digi-stamps, men man har bestämt sig för att blåsa av det hela. Deras server klarade inte att så många laddade upp i galleriet. Så kan det bli!

The Greeting Farm dag 3

Idag flyttade Toby the cub hem till mej. Vilken charmknutte!!!

Så här blev mitt första kort med denna lilla nalle:Här hittar du till Greeting Farm:

http://splendidstamping.blogspot.com/

Greeting farm dag 2

Idag dök "Charlotte" upp hos mej!!

Så här blev mitt kort med henne som blickfång:Texten kommer från Artic sisters. Hjärtanen är från Prickiform.

Staffli-kort

Har testat en ny vikning -stafflikort! Det är en rätt finurlig lösning för det gör att kortet kan stå framme och glittra lite extra på presentbordet...=)

Jag har använt mej av Tingturas januariskiss som inspiration.

Så här blev det:Hoppas inte kusin Anna är här och spanar för vi ska inte fira henne förrän på söndag!Blommorna är stansade med mina nya Nellie Snellen som både stansar och embossar. *nöjd*The Greeting Farm

Hittade en kul utmaning där man skulle använda ett speciellt motiv på kortet. Det gäller att hänga på varje dag för att få nästa motiv. Tänker att jag provar så får jag se hur många av de fem dagarna jag fixar...=)

Här finns själva utmaningen och första motivet:

http://splendidstamping.blogspot.com/2010/01/tgf-cha-relay-begins.html

Mitt kort blev ruskigt likt det förra jag gjorde, men får väl ursäkta mej med att jag startade sent...
Utmaning

Dax för ny utmaning hos Fruarna Lilja, en skisstolkning.

http://fruarnalilja.se/

Här kommer min tolkning:Jag har också stickat!!

Ingrid, http://inola.blogg.se/ , inspirerade till lite skapande med garn i sin blogg. Eftersom mössan var jättefin och dottern inte lyckats hitta en som fungerar med dreadlocks bestämde vi oss snabbt!

Visst blev det bra?!!

 

Stickprojektet gick snabbt som vinden: färdigt innan Lets Dance =) =)

Mest imponerande var att det gick undan trots experthjälpen: har nämligen en liten kille som gärna blandar sig i saker!! Han tillhör sonen och heter Tux.

 

 

 

Gäller att hålla balansen när det rör sig!! =)

 


Lite nya kort

Här kommer några kort jag gjorde till en utmaning hos Scrap & Hobby i Partille.

Första temat var Tjugondedag Knut.Motiven är penselmålade med Distress-refillers. Fönsterramen sitter med distanstejp så granen kunde slängas ut =) Tankebubblorna sitter med 3D-kuddar i tre olika nivåer. Semlan är utprintad på OH-papper och ditlimmad med 3D-lack så att limmet inte skulle synas. Täcket är stämplat på randigt papper och sedan urklippt.


Nästa tema var prinsessa, slott, guld.(den lilla bilden är klickbar)


Just den här Magnolia-tjejen gillar jag massor!! Hon är färglagd med pensel hon också. För att få rätt färg stämplade jag på ett akrylblock med en stämpeldyna. sen är det bara att späda med vatten och måla på! På sockarna använde jag MCP-teknik.
Syns inget vidare, men kronan är penslad med Perfect Pearls, så den är alldeles glitterskimrande irl.


Sista temat var att tillverka en "Tag".Bakgrunden är svampad i olika nyanser och jag har använt en mask för att få till svirlen. det är helt enkelt en självhäftande plastbit som man tar bort när man svampat klart och kvar blir ursprungsfärgen. Finurligt!!
Det bakre hjärtat har fått ett lager Crackleaccent -en ny favoritleksak =)

Jag ser nu att jag tagit kortet innan jag trädde på de sista pärlorna på bandet så dem får ni tänka dit själva... Bandet är förresten resterna av ett avkortat persienn-snöre! Finns så mycket bra-att-ha-grejer överallt, eller hur?

Baksidan på min Tag kommer här:Sonen fyllde 19 år i fredags -tiden springer!!! =)

Klart han blir drabbad av ett hemmagjort kort han också!
Eftersom han en lång period har haft bäver som favvodjur så fanns det ingen tvekan när jag hittade detta pappret. Formen kommer från en ny Qk-stans som egentligen är en albumsida. Om man lägger kortvikningen precis innan skäret på vä-sidan så blir det ett öppningsbart kort istället!Nu ska jag ta hand om alla bullar som ska förvandlas till semlor imorgon!!
Hur gott som helst =) =)

Vårgrönt =)

Detta kortet har jag gjort efter Tingturas decemberskiss.

Mina kort blir oftast 15*15cm. Jag tycker det känns som en bra storlek att jobba med. Men visst är det kul att testa lite olika kortvikningar!! Denna gången blev det en variant av Pop-up-kort.

Texterna på själva bakgrunden är embossade. Då är det nämligen så finurligt att de finns kvar när man svampar de gröna färgerna. Katrin (så heter detta Tingturamotiv och dessutom även kortmottagaren=) är färglagd med Promarkerpennor. Både "Katrin", de större texterna, hjärtanen och fjärilen kommer från Tingtura. "Önskar dej en bra dag" kommer från Carolinas textplatta.


Missat julkort...

Jag har fotograferat julkorten med lite olika kameror så risken finns att det dyker upp ytterligare nåt....

Gillar den här snöflingetjejen massor!!! Hon kommer från Eat Cake Graphics och är färglagd med Promarkers.


Hade ett kort till jag inte bloggat kom jag på =)

Mottagaren är en glad 50-åring och önskemålen från beställaren var helt enkelt "må gott" och färgstarkt! Var inte så svårt att välja den härliga bad-damen från Prickiform...


Här i Mölnlycke är det fortsatt vinter. Sååå vackert när solen lyser på allt det vita och hela världen glittrar!!!
Men oj vad kallt det är... jag tror vi satte nytt hastighetsrekord på promenaden till makens syrra med familj idag. -10 grader trots sol. Brrrrr!

I morgon är tanken att jag och väninna ska frossa på de sista muffinsarna från julen samtidigt som vi bestämmer oss för vilka Friskis-pass vi ska ge oss på...gäller ju att gotta sig in i det sista =) =)
Nu har mina undanflykter tagit slut (de var många...) och till och med jag har insett att det inte räcker med att bara ÄGA kortet... blir säkert bra det här intalar jag mig!!!

Carina lottar ut några av sina härliga Moa-stämplar!!

Utlottningen finns på den utmaningsblogg som tre tjejer startat i år. Fram till den 16e har du möjlighet att hänga på!! Här hittar du dit: http://utmaningensblogg.blogspot.com/2010/01/ny-utlottning.html

Skissutmaning

Carina är en tjej som tillsammans med några till startat en utmaningsblogg.
Här finns den:
http://utmaningensblogg.blogspot.com/

Denna månaden är utmaningen att skapa från en skiss.


Här kommer då min tolkning:

Texten är embossad och den lille killen sitter på 3D-kuddar. Åter igen en hemmagjord blomma med hjälp av Retropunchar.

I eftermiddag var brorsan med familj här på en fika. Planen var att Lotta, min svägerska, skulle få igång sin blogg så jag kan knycka lite idéer från hennes kortskapande.... =)
Hon gör en massa fina kort så det vore ju kul om fler fick se dem tänker jag! (läs: "låna" ideer) Men att låna måste ju vara rätt ok eftersom det faktiskt finns ord för det: scraplifting!

RSS 2.0